Egy igazi magyar klasszikus, amit minden ünnepi asztalon látni kell! A túrós töltelék, az édes baracklekvár és a ropogós habcsók rétegei együtt alkotják ezt a mennyei süteményt. Garantált siker, bárhol tálalod!
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 2 tojássárgája
- 500 g túró
- 150 g cukor
- 3 tojásfehérje
- 100 g baracklekvár
Elkészítés:
- Keverd össze a lisztet a vajjal és a tojássárgájával, majd gyúrd tésztává.
- Nyújtsd ki a tésztát, és süsd elő 180°C-on kb. 15 percig.
- Közben a túrót keverd ki cukorral, majd simítsd az elősütött tésztára.
- Süsd további 20 percig, majd kend rá a baracklekvárt.
- Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és simítsd a sütemény tetejére. Süsd addig, amíg a hab aranybarna lesz.
