Rakott krumpli egyszerűen

A rakott krumpli az egyik legnépszerűbb magyar fogás, amit egyszerűen imádunk. Kolbásszal és tejföllel készítve lesz igazán ízletes és laktató. Ha egy viszonylag gyors ebédet vagy vacsorát keresel, ez mindig jó választás!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 5 tojás
  • 250 g kolbász
  • 300 g tejföl
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. A krumplit héjában főzd meg, majd hámozd meg és szeleteld fel karikákra.
  2. A tojásokat is főzd meg keményre, hámozd meg, és szeleteld fel.
  3. Egy tepsibe rétegezd a hozzávalókat: kezdd a krumplival, majd jöhet a tojás, kolbász, és tejföl. Minden réteget sózz és borsozz.
  4. Addig folytasd a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók.
  5. Süsd 180°C-on kb. 30-35 percig, amíg a teteje szépen megpirul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük