Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben – gyors vacsora 20 perc alatt

Nincs időd főzni, de unod már a száraz csirkemellet? Ez a mézes-mustáros csirkemell recept tökéletes megoldás egy sietős hétköznap estére. A szósz selymes, enyhén édes-savanykás, a hús pedig omlós és szaftos – pont olyan, amit egy gyors, mégis különleges vacsorától várunk.

Tapasztalatom szerint ez az egyik legjobban működő „mentőrecept”, amit mindig elő lehet venni, ha csak egy csirkemell lapul a hűtőben. A méz-mustár páros már-már klasszikus, mégis friss és élvezetes minden alkalommal.

Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben – Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 evőkanál mustár (dijoni vagy magos)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy snidling (opcionális)

Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben – Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában kettévágjuk vagy vékony szeletekre vágjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd olajon serpenyőben 4-5 perc alatt mindkét oldalát átsütjük.
  3. Közben egy tálban kikeverjük a mézet, mustárt, citromlevet.
  4. Ha a csirkemell átsült, ráöntjük a szószt, és 2 percig együtt pirítjuk.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretként saláta vagy rizs is illik hozzá.

Miért ajánlom?

  • Gyors: 20 perc alatt kész
  • Egyetlen serpenyő elég hozzá
  • Minimális hozzávaló, maximális íz
  • Tökéletes a „mi legyen vacsira?” helyzetekre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük