Nincs időd főzni, de unod már a száraz csirkemellet? Ez a mézes-mustáros csirkemell recept tökéletes megoldás egy sietős hétköznap estére. A szósz selymes, enyhén édes-savanykás, a hús pedig omlós és szaftos – pont olyan, amit egy gyors, mégis különleges vacsorától várunk.
Tapasztalatom szerint ez az egyik legjobban működő „mentőrecept”, amit mindig elő lehet venni, ha csak egy csirkemell lapul a hűtőben. A méz-mustár páros már-már klasszikus, mégis friss és élvezetes minden alkalommal.
Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben – Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 nagy csirkemellfilé
- 1 evőkanál mustár (dijoni vagy magos)
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- só, bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy snidling (opcionális)
Mézes-mustáros csirkemell serpenyőben – Elkészítés
- A csirkemellet hosszában kettévágjuk vagy vékony szeletekre vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majd olajon serpenyőben 4-5 perc alatt mindkét oldalát átsütjük.
- Közben egy tálban kikeverjük a mézet, mustárt, citromlevet.
- Ha a csirkemell átsült, ráöntjük a szószt, és 2 percig együtt pirítjuk.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretként saláta vagy rizs is illik hozzá.
Miért ajánlom?
- Gyors: 20 perc alatt kész
- Egyetlen serpenyő elég hozzá
- Minimális hozzávaló, maximális íz
- Tökéletes a „mi legyen vacsira?” helyzetekre