Tojásos cukkini egytál – könnyű nyári vacsora serpenyőben 20 perc alatt

A cukkini az egyik legnépszerűbb zöldség nyáron – nem véletlenül. Könnyen beszerezhető, olcsó, gyorsan elkészíthető és jól variálható. Ez a tojásos cukkini recept tökéletes példa arra, hogyan lehet egyetlen serpenyőben laktató, mégis könnyed vacsorát készíteni hús nélkül.

Tapasztalatom szerint azok is megszeretik, akik korábban nem rajongtak a cukkiniért, mert a tojásos, fűszeres állag és a pirított zöldség remekül kiegészítik egymást. Előnye még, hogy melegen és hidegen is finom, így akár előre is elkészíthető.

Tojásos cukkini – Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, majoranna, petrezselyem ízlés szerint
  • reszelt sajt a tetejére (opcionális)

Tojásos cukkini – Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt vagy vékonyra gyalult cukkinit és a zúzott fokhagymát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, majd 5-6 percig pároljuk.
  4. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a petrezselymet, majd a zöldségre öntjük.
  5. Állandó keverés mellett összesütjük (mint egy rántottát).
  6. Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy friss zöldfűszerrel.

Miért ajánlom?

  • Gyors és olcsó, 20 perc alatt elkészül
  • Magas a fehérjetartalma
  • Tökéletes húsmentes napokra
  • Diétás és gluténmentes opció is lehet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük