Csirkemell saláta sült zöldségekkel – tartalmas, meleg vacsora egy tálban

Ha vacsorára valami könnyedebb ételt keresel, de nem akarsz csak pár levél salátán tengődni, akkor ez a recept pont neked való. Tapasztalatom szerint sokan estére már kerülik a nehéz köreteket, de egy tartalmas húsos saláta tökéletes egyensúlyt teremt: egyszerre laktató és frissítő.

Ebben az ételben minden benne van, amit egy kiegyensúlyozott fogástól elvárunk: sovány fehérje, roppanós zöldség, rost és íz.

Csirkemell saláta sült zöldségekkel – Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 2 marék friss zöldsaláta (pl. rukkola, madársaláta, római)
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 közepes sárgarépa
  • ½ kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, fokhagymapor, kakukkfű ízlés szerint
  • 1 teáskanál balzsamecet vagy citromlé

Csirkemell saláta sült zöldségekkel – Elkészítés

  1. A csirkemellet hosszában kettévágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, kevés kakukkfűvel, majd olívaolajon serpenyőben vagy grillserpenyőben 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  2. A cukkinit, répát és paprikát felcsíkozzuk vagy szeleteljük, sózzuk, locsoljuk meg egy kevés olajjal, és tepsiben vagy serpenyőben megsütjük, míg enyhén pirultak lesznek.
  3. A tányérok aljára friss zöldsalátát teszünk, erre kerülnek a sült zöldségek, majd a felszeletelt csirkemell.
  4. A végén meglocsolhatjuk pár csepp balzsamecettel vagy citromlével.

Miért ajánlom?

  • Magas fehérjetartalom – hosszan eltelít
  • Sült zöldségek miatt meleg ételként is funkcionál
  • Kevés szénhidrát, de sok íz
  • Előre is elkészíthető, másnapra is ideális

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük