Ha vacsorára valami könnyedebb ételt keresel, de nem akarsz csak pár levél salátán tengődni, akkor ez a recept pont neked való. Tapasztalatom szerint sokan estére már kerülik a nehéz köreteket, de egy tartalmas húsos saláta tökéletes egyensúlyt teremt: egyszerre laktató és frissítő.
Ebben az ételben minden benne van, amit egy kiegyensúlyozott fogástól elvárunk: sovány fehérje, roppanós zöldség, rost és íz.
Csirkemell saláta sült zöldségekkel – Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 2 marék friss zöldsaláta (pl. rukkola, madársaláta, római)
- 1 kisebb cukkini
- 1 közepes sárgarépa
- ½ kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors, fokhagymapor, kakukkfű ízlés szerint
- 1 teáskanál balzsamecet vagy citromlé
Csirkemell saláta sült zöldségekkel – Elkészítés
- A csirkemellet hosszában kettévágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, kevés kakukkfűvel, majd olívaolajon serpenyőben vagy grillserpenyőben 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
- A cukkinit, répát és paprikát felcsíkozzuk vagy szeleteljük, sózzuk, locsoljuk meg egy kevés olajjal, és tepsiben vagy serpenyőben megsütjük, míg enyhén pirultak lesznek.
- A tányérok aljára friss zöldsalátát teszünk, erre kerülnek a sült zöldségek, majd a felszeletelt csirkemell.
- A végén meglocsolhatjuk pár csepp balzsamecettel vagy citromlével.
Miért ajánlom?
- Magas fehérjetartalom – hosszan eltelít
- Sült zöldségek miatt meleg ételként is funkcionál
- Kevés szénhidrát, de sok íz
- Előre is elkészíthető, másnapra is ideális