Villámgyors zöldborsós rizottó

Egyszer egy esős délutánon, amikor éppen semmi kedvem nem volt boltba menni, csak azt főztem, amit a kamra rejtegetett. A hűtőben találtam egy kis zöldborsót, a polcon pedig rizst. Akkor még nem gondoltam, hogy ebből a „szegényes” hozzávalóból valami ennyire finomat készíthetek. Ahogy kavargattam a rizottót, egyre inkább éreztem, hogy ez a recept nemcsak egyszerű, de lelket melengető is. Azóta minden esős napra tökéletes választás lett.

Hozzávalók:

  • 200 g rizs (legjobb, ha rizottó rizs, de a sima is megfelel :))
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 500 ml alaplé
  • 150 g fagyasztott zöldborsó
  • 50 g reszelt parmezán
  • Só és bors

Elkészítés:

  1. Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
  2. Add hozzá a rizst, és pirítsd egy percig.
  3. Öntsd hozzá az alaplevet, mindig csak egy kicsit, ahogy a rizs felszívja.
  4. Az utolsó adag alaplével együtt add hozzá a zöldborsót, és főzd készre.
  5. Szórd meg parmezánnal, és tálalhatod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük