Emlékszem, amikor kislányként a nagymamám konyhájában ücsörögtem, és csodálattal néztem, ahogy mindössze fél óra alatt valami varázslatosat tett az asztalra. A konyha tele volt finom illatokkal, és az apró mozdulataival szinte táncot járt a tűzhely mellett. Ez a szósz mindig különleges volt, mert egyszerre volt egyszerű és ellenállhatatlan. Most, hogy én is elkészítem, mindig eszembe jut, hogyan tanított meg arra, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet csodát alkotni. Ez a recept azóta is családi kedvencünk, és remélem, neked is az lesz!
Hozzávalók:
- 200 g spagetti
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
- 1 tk szárított bazsalikom
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Főzd meg a spagettit sós vízben.
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát.
- Add hozzá a konzerv paradicsomot, a cukrot, és a bazsalikomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Forrald fel, majd kis lángon rotyogtasd 10 percig.
- Keverd össze a tésztával, és már tálalhatod is!
