Gyors és egyszerű ebédötlet: Tejszínes-gombás tészta (20 perc alatt)

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 250 g tészta (penne vagy spagetti)
  • 250 g friss gomba (csiperke, laskagomba vagy barna gomba)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű vagy petrezselyem
  • 50 g reszelt parmezán (opcionális)

Elkészítés:

  1. Tészta főzése:
    • Forralj fel egy lábas sós vizet, és főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint. Szűrd le, de tegyél félre egy kevés főzővizet.
  2. Gombás-tejszínes szósz elkészítése:
    • Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat vagy hevítsd fel az olívaolajat.
    • Add hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsd 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul és kicsit megpirul.
    • Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
  3. Szósz összeállítása:
    • Öntsd a tejszínt a gombára, és fűszerezd sóval, borssal, valamint kakukkfűvel vagy petrezselyemmel.
    • Főzd 3-4 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tésztafőző vizet.
  4. Tészta összekeverése:
    • Add hozzá a főtt tésztát a szószhoz, és alaposan keverd össze.
    • Szórd meg reszelt parmezánnal, és keverd át.

Tipp:

Ha szeretnéd húsosabbá tenni, adhatsz hozzá pirított csirkemellcsíkokat vagy baconkockákat.

Jó étvágyat! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük