Citromos-fokhagymás lazac spenóttal

Ha gyors és egészséges vacsorára vágysz, ez a lazacos recept tökéletes választás. A citrom és a fokhagyma friss ízt ad a halnak, míg a spenót rengeteg vitamint biztosít. Könnyen elkészíthető, és diétás étrendbe is remekül illeszkedik.

Hozzávalók (2 adag):

  • 2 szelet lazacfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fél citrom leve
  • 200 g friss spenót
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. A lazacfiléket sózd, borsozd, és locsold meg a citromlével.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a lazacot mindkét oldalán 3-4 percig.
  3. Vedd ki a halat a serpenyőből, majd dobd bele a spenótot, és párold 1-2 percig, amíg összeesik.
  4. Tálald a lazacot a párolt spenóttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük