A cukkini az egyik legnépszerűbb zöldség nyáron – nem véletlenül. Könnyen beszerezhető, olcsó, gyorsan elkészíthető és jól variálható. Ez a tojásos cukkini recept tökéletes példa arra, hogyan lehet egyetlen serpenyőben laktató, mégis könnyed vacsorát készíteni hús nélkül.
Tapasztalatom szerint azok is megszeretik, akik korábban nem rajongtak a cukkiniért, mert a tojásos, fűszeres állag és a pirított zöldség remekül kiegészítik egymást. Előnye még, hogy melegen és hidegen is finom, így akár előre is elkészíthető.
Tojásos cukkini – Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 közepes cukkini
- 3 db tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors, majoranna, petrezselyem ízlés szerint
- reszelt sajt a tetejére (opcionális)
Tojásos cukkini – Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a lereszelt vagy vékonyra gyalult cukkinit és a zúzott fokhagymát.
- Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, majd 5-6 percig pároljuk.
- A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a petrezselymet, majd a zöldségre öntjük.
- Állandó keverés mellett összesütjük (mint egy rántottát).
- Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy friss zöldfűszerrel.
Miért ajánlom?
- Gyors és olcsó, 20 perc alatt elkészül
- Magas a fehérjetartalma
- Tökéletes húsmentes napokra
- Diétás és gluténmentes opció is lehet