Krémes zabkása málnával – 3 hozzávalóból, 5 perc alatt

Ha szeretnél valami gyors, meleg, mégis frissítő reggelit, ami nemcsak laktató, de egészséges is, akkor ez a 3 hozzávalós zabkása neked való. Sokan azt gondolják, hogy a zabkása unalmas, de a tapasztalatom szerint az egyszerűségében rejlik az ereje. A kulcs a krémes állag, a gyümölcs frissessége, és az, hogy azonnal tálalható.

Ez a recept többször segített már, amikor gyorsan kellett valami táplálót enni indulás előtt – ráadásul gyerekeknek is tökéletes. Ha nem vagy egy reggelizős típus, akkor is próbáld ki: könnyű, nem terheli meg a gyomrot, mégis ad energiát délig.


Krémes zabkása málnával – Hozzávalók (1 adaghoz)

  • ½ csésze aprószemű zabpehely
  • 1 csésze növényi tej vagy víz (pl. zabtej, mandulatej)
  • ½ csésze málna (friss vagy fagyasztott)

+ opcionális: méz vagy juharszirup, fahéj, vanília, magvak, diófélék


Krémes zabkása málnával – Elkészítés

  1. A zabpelyhet és a növényi tejet tedd egy kisebb lábasba, forrald fel, majd kis lángon 3-4 percig kevergesd, amíg besűrűsödik.
  2. Ha fagyasztott málnát használsz, a végén keverd bele, hogy kiengedjen. Friss málnát tálaláskor tegyél a tetejére.
  3. Ízesítheted mézzel vagy fahéjjal, de anélkül is finom.

Miért ajánlom?

  • Rostban gazdag, segíti az emésztést
  • Lassan felszívódó szénhidrát = hosszan tartó energia
  • Cukormentes, ha nem édesíted – ideális diétázóknak is
  • Gyors és filléres megoldás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük