Az egészséges étkezés nem kell, hogy bonyolult legyen. Ez a borsósaláta főtt tojással tökéletes választás lehet egy gyors ebédhez vagy vacsorához, ha valami frissítőre és táplálóra vágysz. A recept néhány egyszerű hozzávalóból áll, mégis tartalmas és színes – pont az a típusú étel, amit örömmel fogyasztasz a melegebb napokon is.
Többször láttam, hogy a saláták alábecsült szereplői a gyors konyhának, pedig egy jól megkomponált, fehérjében gazdag tál akár főételként is megállja a helyét. Tapasztalatom szerint, ha megfelelő az ízesítés, és van benne egy kis textúra (mint a zöldborsó roppanóssága), akkor még azok is megszeretik, akik egyébként nem salátázós típusok.
Friss borsósaláta főtt tojással – Hozzávalók (2 adaghoz)
- 2 db főtt tojás
- 250 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
- 1 marék friss salátalevél (pl. római, jégsaláta, madársaláta)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé vagy almaecet
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- friss petrezselyem vagy snidling (opcionális)
Friss borsósaláta főtt tojással – Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük (8-9 perc), majd lehűtjük és meghámozzuk.
- A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megőrizze a színét és roppanósságát.
- A salátaleveleket alaposan megmossuk és egy nagyobb tálba rendezzük.
- Hozzáadjuk a zöldborsót, majd ráhelyezzük a felszeletelt tojásokat.
- Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd az öntetet a salátára locsoljuk.
- Petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.
Miért ajánlom?
- Magas fehérjetartalommal bír a tojás miatt.
- A zöldborsó gazdag rostban és C-vitaminban.
- Gyorsan elkészíthető, mosogatásbarát fogás.
- Ideális irodai ebédnek vagy nyári vacsorának is.