Friss borsósaláta főtt tojással – könnyű és tápláló fogás 10 perc alatt

Az egészséges étkezés nem kell, hogy bonyolult legyen. Ez a borsósaláta főtt tojással tökéletes választás lehet egy gyors ebédhez vagy vacsorához, ha valami frissítőre és táplálóra vágysz. A recept néhány egyszerű hozzávalóból áll, mégis tartalmas és színes – pont az a típusú étel, amit örömmel fogyasztasz a melegebb napokon is.

Többször láttam, hogy a saláták alábecsült szereplői a gyors konyhának, pedig egy jól megkomponált, fehérjében gazdag tál akár főételként is megállja a helyét. Tapasztalatom szerint, ha megfelelő az ízesítés, és van benne egy kis textúra (mint a zöldborsó roppanóssága), akkor még azok is megszeretik, akik egyébként nem salátázós típusok.


Friss borsósaláta főtt tojással – Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 db főtt tojás
  • 250 g zöldborsó (fagyasztott vagy friss)
  • 1 marék friss salátalevél (pl. római, jégsaláta, madársaláta)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé vagy almaecet
  • só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem vagy snidling (opcionális)

Friss borsósaláta főtt tojással – Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük (8-9 perc), majd lehűtjük és meghámozzuk.
  2. A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megőrizze a színét és roppanósságát.
  3. A salátaleveleket alaposan megmossuk és egy nagyobb tálba rendezzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldborsót, majd ráhelyezzük a felszeletelt tojásokat.
  5. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd az öntetet a salátára locsoljuk.
  6. Petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.

Miért ajánlom?

  • Magas fehérjetartalommal bír a tojás miatt.
  • A zöldborsó gazdag rostban és C-vitaminban.
  • Gyorsan elkészíthető, mosogatásbarát fogás.
  • Ideális irodai ebédnek vagy nyári vacsorának is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük