Nagymama csodaszósza

Emlékszem, amikor kislányként a nagymamám konyhájában ücsörögtem, és csodálattal néztem, ahogy mindössze fél óra alatt valami varázslatosat tett az asztalra. A konyha tele volt finom illatokkal, és az apró mozdulataival szinte táncot járt a tűzhely mellett. Ez a szósz mindig különleges volt, mert egyszerre volt egyszerű és ellenállhatatlan. Most, hogy én is elkészítem, mindig eszembe jut, hogyan tanított meg arra, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet csodát alkotni. Ez a recept azóta is családi kedvencünk, és remélem, neked is az lesz!

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Főzd meg a spagettit sós vízben.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát.
  3. Add hozzá a konzerv paradicsomot, a cukrot, és a bazsalikomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Forrald fel, majd kis lángon rotyogtasd 10 percig.
  5. Keverd össze a tésztával, és már tálalhatod is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük