Paradicsomos shakshuka – a közel-keleti tojásos finomság

A shakshuka egy ízletes, fűszeres tojásos étel, amely tökéletes reggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára. Egyetlen serpenyőben elkészül, és garantáltan feldobja a napodat. Friss kenyérrel vagy teljes kiőrlésű pirítóssal az igazi!

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 4 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes paradicsom (vagy 1 konzerv hámozott paradicsom)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 csipet chili (opcionális)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Add hozzá a felszeletelt paprikát, és párold 5 percig.
  3. Tedd bele az apróra vágott paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot), és fűszerezd a pirospaprikával, római köménnyel, sóval, borssal és chilivel.
  4. Lassú tűzön főzd 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  5. Kanállal készíts 4 mélyedést a szószban, és üsd bele a tojásokat.
  6. Fedd le a serpenyőt, és főzd addig, amíg a tojásfehérje meg nem szilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad.
  7. Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük