Mexikói tacos csirkével és friss zöldségekkel

A taco egy igazi street food klasszikus, ami gyorsan elkészül és könnyen variálható. Ebben a verzióban fűszeres csirkemellel, ropogós zöldségekkel és friss lime-mal készül. Tökéletes választás, ha valami izgalmas, mégis egyszerű ételt szeretnél enni!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 8 db kis tortilla lap
  • 400 g csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csésze salátalevél (pl. jégsaláta)
  • 1 lime
  • 2 evőkanál tejföl vagy görög joghurt

Elkészítés:

  1. Vágd fel a csirkemellet kisebb csíkokra. Keverd össze az olívaolajjal, füstölt paprikával, köménnyel, fokhagymaporral, sóval és borssal.
  2. Egy serpenyőben pirítsd meg a fűszeres csirkecsíkokat 8-10 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek.
  3. Közben vágd fel az avokádót, paradicsomot és lilahagymát vékony szeletekre.
  4. Melegítsd fel a tortilla lapokat serpenyőben vagy sütőben.
  5. Töltsd meg a tortillákat a sült csirkével, zöldségekkel, salátával és egy kis tejföllel.
  6. Locsold meg lime levével, és azonnal tálald.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük