A sült zöldség az egyik legkönnyebb és legváltozatosabb köret, amely bármilyen főétel mellé tökéletesen illik. Friss fűszerekkel és egy kevés olívaolajjal sütve a zöldségek megőrzik természetes ízüket, miközben ropogósak és ízletesek maradnak. Ráadásul diétás és gyorsan elkészíthető fogás!
Hozzávalók (4 adag):
- 1 közepes cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 közepes padlizsán
- 1 piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring vagy kakukkfű (friss vagy szárított)
- Só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál balzsamecet (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- Szeleteld fel a cukkinit, sárgarépát, padlizsánt, paprikát és a hagymát nagyobb darabokra.
- Egy tálban keverd össze a zöldségeket az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel, sóval és borssal.
- Terítsd szét a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást túlzottan, így ropogósabbra sülnek.
- Süsd a zöldségeket 25-30 percig, amíg aranybarnára és puhára nem sülnek.
- Tálalás előtt, ha szeretnéd, locsold meg egy kevés balzsamecettel az extra ízért.
Tipp:
Ez a recept könnyen variálható! Használhatsz más zöldségeket is, mint például édesburgonya, gomba, brokkoli vagy kelbimbó. Ha pikánsabb ízre vágysz, szórj rá egy csipetnyi chili pelyhet is! 😊
