Fűszeres sertésszűz édesburgonyával

A sertésszűz sovány hús, amely remekül beilleszthető egy diétás étrendbe is. Édesburgonyával tálalva laktató, mégis könnyű fogást kapsz, ami tápanyagban gazdag és igazán finom. Gyorsan elkészül, mégis különleges étel.

Hozzávalók (2 adag):

  • 300 g sertésszűz
  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. A sertésszüzet sózd, borsozd, és szórd meg rozmaringgal.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húst minden oldalán 3-4 percig, majd vedd ki a serpenyőből, és pihentesd.
  3. Az édesburgonyát szeleteld fel, és ugyanabban a serpenyőben süsd meg 8-10 perc alatt, amíg puha és aranybarna lesz.
  4. Tálald a sertésszüzet az édesburgonyával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük