Zöldborsókrémleves fokhagymás pirítóssal

Gyors, ízletes, és sokan szeretik! Ez a zöldborsókrémleves nemcsak szemet gyönyörködtető zöld színével hódít, hanem krémes állagával is. Egy ropogós fokhagymás pirítóssal egyszerűen tökéletes párosítás.

Hozzávalók:


500 g fagyasztott zöldborsó

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 krumpli
  • 1 dl tejszín
  • só, bors
  • Kenyérhez vaj és fokhagyma

Elkészítés:


Hagymát és fokhagymát dinszteld meg, add hozzá a borsót és a felkockázott krumplit. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, főzd puhára.

Botmixerrel pürésítsd, majd keverd hozzá a tejszínt, ízesítsd. Fokhagymás pirítóssal tálald.