Rákóczi túrós

Egy igazi magyar klasszikus, amit minden ünnepi asztalon látni kell! A túrós töltelék, az édes baracklekvár és a ropogós habcsók rétegei együtt alkotják ezt a mennyei süteményt. Garantált siker, bárhol tálalod!

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 500 g túró
  • 150 g cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 100 g baracklekvár

Elkészítés:

  1. Keverd össze a lisztet a vajjal és a tojássárgájával, majd gyúrd tésztává.
  2. Nyújtsd ki a tésztát, és süsd elő 180°C-on kb. 15 percig.
  3. Közben a túrót keverd ki cukorral, majd simítsd az elősütött tésztára.
  4. Süsd további 20 percig, majd kend rá a baracklekvárt.
  5. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és simítsd a sütemény tetejére. Süsd addig, amíg a hab aranybarna lesz.