Tartalmas, laktató és szuperfinom leves, amit nemcsak újévkor érdemes elkészíteni. A füstölt kolbász és a tejfölös selymesítés teszi igazán különlegessé. Gyorsan elkészül, és mindenki repetázni fog belőle!
Hozzávalók:
- 200 g lencse
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- Só, bors
- 1 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
- A lencsét áztasd be hideg vízbe legalább 2 órára, hogy gyorsabban megfőjön.
- Egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymát, majd add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd meg egy kicsit.
- Öntsd fel vízzel, add hozzá a lencsét, a babérlevelet, sózd, borsozd. Főzd puhára a lencsét kb. 30-40 perc alatt.
- Készíts rántást: kevés olajon piríts meg 1 ek lisztet, húzd le a tűzről, szórd bele a pirospaprikát, majd keverd a leveshez.
- Végül keverd hozzá a tejfölt, és már tálalhatod is!
