Lencseleves kolbásszal

Tartalmas, laktató és szuperfinom leves, amit nemcsak újévkor érdemes elkészíteni. A füstölt kolbász és a tejfölös selymesítés teszi igazán különlegessé. Gyorsan elkészül, és mindenki repetázni fog belőle!

Hozzávalók:

  • 200 g lencse
  • 1 szál kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • Só, bors
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A lencsét áztasd be hideg vízbe legalább 2 órára, hogy gyorsabban megfőjön.
  2. Egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymát, majd add hozzá a felkarikázott kolbászt, és pirítsd meg egy kicsit.
  3. Öntsd fel vízzel, add hozzá a lencsét, a babérlevelet, sózd, borsozd. Főzd puhára a lencsét kb. 30-40 perc alatt.
  4. Készíts rántást: kevés olajon piríts meg 1 ek lisztet, húzd le a tűzről, szórd bele a pirospaprikát, majd keverd a leveshez.
  5. Végül keverd hozzá a tejfölt, és már tálalhatod is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük