Egy igazi magyar klasszikus, amit egyszerűen muszáj kipróbálni. A paprikás csirkeszaft és a puha galuska verhetetlen páros. Ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra tenni, ez tökéletes választás!
Hozzávalók:
- 500 g csirkecombfilé
- 1 fej hagyma
- 2 ek pirospaprika
- 1 dl tejföl
- 300 g liszt
- 2 tojás
- Só, bors
Elkészítés:
- Egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymát kevés olajon.
- Add hozzá a felkockázott csirkecombfiléket, sózd, borsozd, és pirítsd le.
- Szórd meg pirospaprikával, majd önts alá annyi vizet, hogy éppen ellepje a húst. Főzd puhára kb. 30 perc alatt.
- Közben készíts galuskát: keverd össze a lisztet, tojásokat, és egy kevés sót, majd forrásban lévő vízbe szaggasd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére.
- A kész csirkepaprikáshoz keverd hozzá a tejfölt, és tálald galuskával.
