Csirkepaprikás galuskával

Egy igazi magyar klasszikus, amit egyszerűen muszáj kipróbálni. A paprikás csirkeszaft és a puha galuska verhetetlen páros. Ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra tenni, ez tökéletes választás!

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecombfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 300 g liszt
  • 2 tojás
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. Egy lábosban pirítsd meg a felaprított hagymát kevés olajon.
  2. Add hozzá a felkockázott csirkecombfiléket, sózd, borsozd, és pirítsd le.
  3. Szórd meg pirospaprikával, majd önts alá annyi vizet, hogy éppen ellepje a húst. Főzd puhára kb. 30 perc alatt.
  4. Közben készíts galuskát: keverd össze a lisztet, tojásokat, és egy kevés sót, majd forrásban lévő vízbe szaggasd bele a tésztát. Főzd addig, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére.
  5. A kész csirkepaprikáshoz keverd hozzá a tejfölt, és tálald galuskával.