Bolognai spagetti

A bolognai spagetti az egyik legnépszerűbb tésztás étel. A gazdag, paradicsomos húsos szósz és az al dente spagetti tökéletes párost alkot. Egyszerű, gyors és mindenki kedvence! Ez nem az eredeti olasz változat, de isteni finom!

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 400 g spagetti
  • 500 ml paradicsomszósz
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • Só, bors

Elkészítés:

Főzd ki a spagettit sós vízben, majd keverd össze a szósszal.

Pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát kevés olajon.

Add hozzá a darált húst, és süsd, amíg mindenhol átpirul.

Öntsd hozzá a paradicsomszószt, fűszerezd oregánóval, sóval, borssal, és főzd kb. 20 percig.