Almás pite

Ki ne szeretné a nagyi-féle almás pitét? Omlós tészta, illatos fahéjas alma és egy csipetnyi nosztalgia – ez a klasszikus desszert sosem megy ki a divatból. Egy bögre forró teával vagy kávéval egyszerűen tökéletes!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 250 g vaj
  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 kg alma
  • 1 tk fahéj
  • Porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

  1. A lisztet, vajat, tojásokat és cukrot keverd össze, és gyúrd sima tésztává.
  2. Reszeld le az almákat, majd keverd össze a fahéjjal.
  3. Oszd a tésztát két részre. Az egyik felét nyújtsd ki, és tedd a tepsibe.
  4. Simítsd rá az almás tölteléket, majd fedd be a tészta másik felével.
  5. Süsd 180°C-on 40 percig, majd porcukorral szórd meg tálalás előtt.