Ki ne szeretné a nagyi-féle almás pitét? Omlós tészta, illatos fahéjas alma és egy csipetnyi nosztalgia – ez a klasszikus desszert sosem megy ki a divatból. Egy bögre forró teával vagy kávéval egyszerűen tökéletes!
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 250 g vaj
- 3 tojás
- 150 g cukor
- 1 kg alma
- 1 tk fahéj
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- A lisztet, vajat, tojásokat és cukrot keverd össze, és gyúrd sima tésztává.
- Reszeld le az almákat, majd keverd össze a fahéjjal.
- Oszd a tésztát két részre. Az egyik felét nyújtsd ki, és tedd a tepsibe.
- Simítsd rá az almás tölteléket, majd fedd be a tészta másik felével.
- Süsd 180°C-on 40 percig, majd porcukorral szórd meg tálalás előtt.
